Tjäna extra pengar på nätet

Att tjäna lite extra pengar är det nog många som vill, men de flesta som har ett heltidsjobb och familj har svårt att ta ett extrajobb. De flesta extrajobb kräver ändå att man arbetar några timmar i veckan med det, t.ex. som tidningsbud eller extrahjälp en butik. Men idag finns möjligheter att tjäna extra pengar på nätet, bekvämt hemifrån soffan när man ändå sitter och tittar på TV eller bara vilar en stund. Några tips på hur man tjänar pengar på nätet följer nedan:

Fylla i betalda undersökningar

Många företag är intresserade av vad vanliga konsumenter tycker om olika frågor, produkter, tjänster eller t.ex. reklamfilmer som visas eller ska visas. Genom att svara på någon eller några enkäter om dagen kan man tjäna några hundralappar i månaden. Det kan tyckas vara en liten summa, men för den som ska betala av ett lån, eller investerar klokt, kan även några hundralappar i månaden göra skillnad.

Frilansa

Ett annat sätt att tjäna pengar på nätet är att frilansa. Man kan t.ex. skriva kortare texter som ska vara produkttexter eller reklam, skicka in noveller till olika tidningar eller arbeta med översättning eller korrekturläsning. Är man duktig på att t.ex. programmera eller på att designa logotyper eller liknande kan man också tjäna pengar på mindre, väl avgränsade uppdrag som även kan leda till större arbeten om man vill. Fotografering är också något som kan leda till frilansintäkter, även för amatörer som är duktiga på att fotografera och redigera bilder. Det finns ett flertal större bildbankssidor på nätet där man kan lägga upp fotografier som man tagit. När någon är intresserad av att använda en bild till ett reportage eller som illustration till något får man en liten slant. Ju fler och desto bättre foton man har i sin fotoportfölj, desto större chans har man att tjäna pengar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *